Nationale Competitie Speeldag 2

Afgelopen weekend vond het tweede weekend van de Belgische Outdoor Ultimate Competitie plaats. Vorig weekend knokten onze Spartanen zich naar vijfde divisie. Decor voor dit weekend waren dus de ruisende bomen van de Blaarmeersen in Gent. We trokken gedeeltelijk in gespreide slagorde met 10 Spartanen naar de strijd. 

Onze openingsmatch was tegen de Gentle Rockets. We gebruikten de uitgebreide opwarming om kennis te maken met de steeds veranderende weersomstandigheden. Vooral de wind had een grote impact. Dit kwam ons goed van pas tijdens een wedstrijd. We begonnen sterk en konden snel uitlopen. We hielden onze voorsprong goed vast en konden de wedstrijd naar ons toe trekken.

Gentle Rockets C vs Flying Spartans 5 – 15

In onze tweede match van de dag kregen we de eer om het op te nemen tegen de Belgium Ladies. We wisten dat we dit team niet mochten onderschatten. Allemaal snel wendbare speelsters die een voor een over erg goeie techniek beschikken. Dit speelde in hun voordeel in een door wind geteisterde wedstrijd. De wedstrijd liep heel gelijk op en bleef spannend tot het einde. Door enkele keren ons fysiek voordeel uit te buiten, door diepe hucks en grote mannen in de eindzone, haalden we ook deze wedstrijd binnen.

Belgium Ladies vs Flying Spartans 14 – 15 

Onze derde wedstrijd van de dag mochten we tegen Ultimate Delux spelen. Het werd een echte ‘offmatch’ voor ons. Jens had ons moeten verlaten, dus waren we nog met 9. We raakten niet in onze flow. Onze passen waren niet precies genoeg en de cuts niet scherp. Bij Ultimate Delux straften ze deze foutjes genadeloos af. Ze wonnen deze wedstrijd dan ook verdient.

Ultimate Delux vs Flying Spartans 15 – 4

Alsof we er maar niet genoeg van konden krijgen, kregen we nog een vierde match voorgeschoteld. De vele buien en harde wind zorgden ervoor dat we diep moesten zoeken naar energie en enthousiasme om aan de opwarming te beginnen. We slaagden er toch in onze lijven warm te krijgen en de laatste restjes energie aan te spreken. De vierde keer Karolingers zou onze keer zijn. We startten met veel gretigheid en konden enkele punten uitlopen. We vonden energie waarvan we niet wisten dat we ze nog hadden om onze voorsprong vast te houden. Naar het einde van de wedstrijd staken de krampen en lichte blesures de kop op. De Karolingers zetten nog een verwoede inhaalbeweging in, maar die kwam gelukkig voor ons te laat.

Karolingers vs Flying Spartans 11 – 14

Zondag hadden we maar 2 wedstrijden op het programma. Met maar 9 spelers en wat blesures die zich kenbaar maakten, beloofde het een uitdagende dag te worden.
De dag startte met onze goede vrienden van de White Foxes. We wisten dat deze wedstrijd erg zwaar zou worden. Met de vier wedstrijden van de eerste dag nog in onze benen, konden we de White Foxes niet bijbenen. Ze hadden meer frisse spelers en speelden hun spel uitmundend. In een wedstrijd met erg hoge spirit, trokken wij aan het kortste eind.

White Foxes vs Flying Spartans 15 – 5 

Onze laatste match van de dag, van het weekend, van het seizoen, speelden we tegen DDR Legacy. Het is een hele tijd geleden dat we nog eens tegen hen speelden. We herinnerden ons dat ze ons altijd tot het uiterste dreven.


We zetten nog eens alles op alles. Het weer trakteerde op ons een douche, wat zonnestralen, wind en een nieuwe douche. Met een combinatie van korte passen en diepe dreiging deden we de wedstrijd in ons voordeel kantelen.

DDR Legacy vs Flying Spartans 10 – 13 

We sluiten het outdoor seizoen met een goed gevoel af. Volgend jaar strijden we voor een plaat in 4eDivisie.

Strijders van dienst:
bovenaan links naar rechts: Jens, Sam, Olivier
Onderaan links naar rechts: Tim, Louanne, Aster, Koen, Joa, Wies, Steve

Geef een reactie