Nationale competitie – Speeldag 1

Het eerste weekend van april was het opnieuw tijd om deel te nemen aan de nationale outdoor competitie!
Onze Spartanen mochten starten in divisie 5/6 (resultaten van eerste weekend bepalen of je weekend erop in divisie 5 of 6 mag starten) en moesten hiervoor opnieuw naar Turnhout.

De eerste match op zaterdag was meteen ook onze zwaarste van het weekend. We troffen onze goede vrienden van de White Foxes, dus we wisten dat we alles uit de kast moesten halen om het een spannende match te kunnen maken. Helaas liepen we van bij de start achter de feiten aan. We stapelden de foute passen op en hierdoor liepen de Foxes redelijk snel uit. Na halftime begon ons spel eindelijk eruit te komen, maar de overwinning was overduidelijk voor de White Foxes!
White Foxes ISATIS vs. Flying Spartans: 15 – 6

Na een pauze van 4u troffen we de toffe bende van Zapadisk. Vorig seizoen hebben we tegen deze ploeg op de 2e speeldag nog een knappe remonte uit onze hoed kunnen toveren, maar dit jaar hebben we van in het begin het heft in handen genomen. We speelden prachtig samen en geraakten vlot door hun defensie. Halverwege hadden we even een dipje, we wisten ons op tijd te herpakken en gaven het niet meer uit handen.
Zapadisk vs. Flying Spartans: 9 – 15

De laatste match van zaterdag was tegen de mannen van Knokke, de Karolingers. Tijdens de afgelopen maanden troffen we hen al 2x in de BUL en moesten we 2x nipt het onderspit delven. Dus we waren erop gebrand om deze aan het langste eind te trekken. De match startte heel intensief en het spel ging mooi op en neer. We wisten hun in het begin goed vast te zetten en ons eigen spel vlot te combineren. Maar naarmate de match vorderde bleek hun fysiek vermogen toch de bovenhand te nemen. En op het einde gingen we strijdend ten onder, helaas voor de 3e maal.
Flying Spartans vs. Karolingers Black: 9 – 13

Zondag begon onze dag al om 9u ’s ochtends en we deden dit met 2 spelers minder dan de dag ervoor. We troffen de ervaren rotten van MastreaXL en wisten dat we ze niet in hun spel mochten laten komen. Vorig seizoen overklasten ze ons met hun ervaren spel, maar dit jaar stond onze defensie heel strak. We wisten ze vanaf het begin van de match onder druk te zetten en bij overname ons spel rustig uit te spelen. Dit konden we volhouden tot het einde en zo boekten we een mooie overwinning!
MastreaXL vs. Flying Spartans: 6 – 9

De 2e match van de zondag was tegen de enthousiaste spelers van Flying Rabbits. We hadden hun vorige match een beetje kunnen volgen en konden ze op basis hiervan van in het begin onder druk zetten. Ze hadden een paar heel goede spelers en die wisten we grotendeels van hun spel te houden, hierdoor kwamen er vaak foute passen en wisten wij hier gebruik van te maken door ons spel rustig te spelen. Net voor het einde hadden ze een antwoord gevonden en begonnen ze aan een remonte, maar gelukkig wisten we ons hoofd koel te houden en konden we het toch afmaken.
Flying Rabbits PIF-PAF-POUF vs. Flying Spartans: 11 – 12

Het competitieweekend afsluiten mochten we tegen de mensen van FreaXL. Hier zaten een aantal bekenden tussen van de vorige seizoenen en ze wisten het ons altijd extreem lastig te maken met hun strakke defensie. Deze match zou bepalen wie van ons 2 naar divisie 5 mocht gaan. De start kwam traag op gang, beide teams wouden nog niet het achterste van hun tong laten zien. Gaandeweg begonnen wij een antwoord te vinden op hun defensie en wisten we door heel mooi samenspel vlot aan de overzijde te geraken. Hierdoor raakten ze wat in de war en daar maakten we gretig gebruik van. Sommige punten duurden heel lang en zaten vol van heel mooie defensieve acties. De wind begon ook op te steken, dus het was kwestie om die goed te benutten. Op het einde bleek dat wij daar iets beter in slaagden door ons mooi samenspel, waarvan we achteraf een heel groot compliment kregen van hun. Prachtige afsluiter en een welverdiende winst!
FreaXL vs. Flying Spartans: 9 – 12

Zo wisten we het weekend af te sluiten op de 3e plaats en starten we volgende speeldag in divisie 5! Dit samen met de White Foxes ISATIS en de Karolingers Black. Dit zal plaatsvinden in de Blaarmeersen te Gent tijdens het weekend van 27 en 28 april.
Onze spartanen van dienst dit weekend:

Boven vlnr: Jens, Sam, Koen
Midden: Louanne, Frederik, Michiel, Sigmund, Tim, Matti
Onder vlnr: Aster, Steve, Joachim, Olivier

Geef een reactie