Summer of LAFF

Voor het 3e jaar op rij waren we afgelopen weekend present op Love At First Flight!
Een geweldig tornooi voor spelers met max 3j ervaring.

Deze keer waren de Spartanen van dienst: Sam, Steve, Luc, Louanne, Wies, Koen, David, Rosh, Downey, Gilles en Jens, met voor het 3e jaar op rij trouwe supportster Debbie langs de zijlijn.

Onze eerste match was er 1 tegen de vrienden van Zero Gravity. Afgelopen BUOC hadden we een heel intense en spannende match tegen elkaar. Deze keer hadden we iets meer overwicht en konden we een ontzettend leuke en gezellige match met een paar punten verschil afsluiten. De tweede match zou bepalen of we konden voor de top8 gaan of niet, deze winnen en we waren zeker.
Maar chapeau aan de spelers van Baby Unicorns of Love, want ze duwden ons van in het begin achteruit en we konden pas halverwege een echt antwoord vinden. Na het aanpassen van onze ploegen op het veld wisten we toch gelijke tred te houden, maar de achterstand bleef en zo was de winst voor de Unicorns.
Dan de 3e match, uit poule met 4, was tegen Funk-a-delic, een ploeg van JetSet (waartegen we de voorbije jaren toch altijd ferm tekort kwamen). We brachten in ons aanvallend spel mooie punten waarbij we iedereen betrokken die op het veld stond, we wisten uit hen strakke defensie te komen en zo konden we toch af en toe prachtig samenspel vertonen. Ook met onze defensie hadden ze het lastig, waarbij we ze toch vaak konden terug duwen op het veld. Maar het was hun klasse en ervaring die toch de doorslag gaf en de winst was dan ook oververdiend voor hun. Het was een heel intense match vol hoge spirit en respect voor elkaar.

Hierdoor kwamen we in de reeksen voor de plaatsen 9-16 uit. Voorgaande jaren werden we 15e en 14e en dit moest dit jaar absoluut beter!

Starten deden we tegen de enthousiaste spelers van Vos Reynaert. We lieten ons verrassen door hun jeugdig enthousiasme en hun verschroeiend tempo. Na een kwartier konden we eindelijk terug ons samenspel vinden en toonden we dat ook wij een hoog tempo konden aanhouden, maar de kloof bleek te groot.
Dan maar op naar onze 5e match van zaterdag en dit tegen Disco Duro. Deze ploeg straalt altijd veel ervaring en rust uit en dit is iets waar we ons de voorbije wedstrijden tegen hen altijd aan lieten vangen. Dus begonnen we deze match ook met een andere tactiek en dit bracht op. We wisten direct wat uit te lopen en ze hadden moeite om een antwoord te vinden. 10 minuten voor einde hadden ze zich echter wel terug geknokt en stond alles gelijk. Toen hebben we een ijzersterke defensie neergezet en wisten we onze punten via opnieuw mooi samenspel af te werken. Zo eindigde de match met 1 punt verschil, in ons voordeel!
De eerste match op zondag zou bepalen of we voor plaatsen 9-12 mochten spelen of niet. Dit was tegen de spelers van Flying Penguins, die als vervangers optraden voor de Red Nuts die spoorloos bleken. Vanaf de start namen we een mooie voorsprong en deze gaven we tot het einde niet meer uit handen. Wel sterk van de Penguins dat ze er in deze hitte voor bleven gaan en dat ze ons op het einde toch begonnen te breken.

Daarmee deden we dus al beter dan voorgaande edities en speelden we de volgende match tegen Gentle Fusées. Dit was een heruitgave van de finale op FOUF (tornooi van de DUC’s/Dendermonde). Toen konden de Fusées snel afstand nemen van ons en wisten ze de finale vrij vlot te winnen. Maar deze keer wisten we hoe we moesten reageren. Het spel ging constant mooi op en neer. Zij wisten hun punten mooi af te werken, maar wij konden via mooi samenspel dit ook doen. Op het einde bleek vooral de snelheid van de Fusées de doorslag te geven en wisten ze met 1 punt verschil de winst naar zich toe te trekken!
Dus eindigden we het tornooi met een match tegen opnieuw de jongens en meisjes van Vos Reynaert. Deze keer waren we voorbereid en lieten we ze in het begin niet in hun bekend spel komen. We wisten ze met een strakke defensie vast te zetten en dwongen ze zo tot fouten. Pas halverwege wisten ze onze defensie echt te breken en konden ze dichter sluipen. Maar we wisten de voorsprong mooi vast te houden en zo wisten we het tornooi te eindigen met een overwinning!

Zo was de 11e plaats voor de Flying Spartans dit jaar, Funk-a-delic wist trouwens het tornooi te winnen!
EN tevens werden we ook gedeeld 2e in de SPIRIT (samen met Frizly Bears) van de Open competitie!!

 

Het was opnieuw een geweldige leuke ervaring, waarvoor we de toffe mensen van Diabolic Heaven moeten bedanken!!
We kijken al ontzettend uit naar LAFF X.

Hopelijk tot volgend jaar!

 

This is KORTRIJK! We are FLYING SPARTANS!

Geef een reactie