Speeldag 2 Belgische competitie

Het 2e weekend van de BUOC (Outdoor competitie) is net afgelopen en onze Spartanen hebben opnieuw hard gestreden.
Het grote contrast met vorig weekend lag hem in het weer, veel wind en bewolking op zaterdag en regen op zondag.

Deze spelers trotseerden dit weekend die weersomstandigheden: Wies, Joa, Sam, Fee, Louanne, Janne, Aster, Steve, Gilles en Jens. Zondag kregen we nog een extra injectie via Rem.

Onze speeldag begon meteen tegen de organisatoren van de vorige speeldag, namelijk de mannen van Zero Gravity All Stars. We wisten vanaf de start ons spel erdoor te krijgen en namen het punt, maar halverwege de match wisten ze onze aanval plat te leggen en hadden ze een antwoord op onze defensie. Ze kwamen terug en namen een punt voorsprong. Bij het verlopen van de tijd viel de 5-5, dus de match zou beslist worden op universe en dat wisten wij te behalen!
Onmiddellijk een geweldig begin van het weekend.
Uitslag: ZG vs. FlySpar = 5 – 6

 

Tegen de volgende tegenstander wisten we op voorhand dat we het lastig zouden krijgen. We troffen namelijk de ervaren spelers van FreaXL, waarvan we de meesten waren tegengekomen op de eerste speeldag van BUIC.
Toen merkten we vanaf de start dat we geen antwoord hadden op hun ervaren spel en dat bleek nu opnieuw het geval te zijn. Ze wisten ons direct op een paar punten achterstand te zetten en na 5 punten hadden wij ons eerste punt binnen. Maar we hadden we een manier gevonden om door hun sterke defensie te spelen. Alleen speelde de wind een belangrijke rol in ons nadeel en bij elke drop namen de ervaren spelers van XL direct over en binnen luttele seconden stond er een extra punt op het bord. En zo ging het nog een tijdje heen en weer. We wisten onze aanval beter en beter op te zetten en je zag dat ze het lastiger begonnen te krijgen, maar hun voorsprong kwam nooit in het gedrang. Desalniettemin was het een ongelofelijk leuke en leerrijke wedstrijd!
Uitslag: FreaXL vs. FlySpar = 15 – 5

 

Onze laatste match van de dag mochten we spelen tegen de jongens en meisjes van Zapadisk Broccolis. Ook daar hadden we een slechte start en we leken nooit echt in het spel te zitten. De tijd verstreek en er stond 13-6 op het bord. Dus het eerste team dat 14 haalde zou winnen. En toen kwam plots de zon door de wolken en voelden we dat onze tijd was aangebroken. Wat volgde was een half uur prachtig samenspel van onze kant. We zetten telkens een ijzersterke defence neer en we konden zo hun zelfvertrouwen een serieuze knauw geven. Zelf speelden we elk punt heel secuur uit en de wind was wat gaan liggen waardoor elke pass leek te lukken. We kwamen terug tot 13-12 met een prachtige upside-pass. Maar een even sublieme upside-pass van hun kant beslechtte de match in hun voordeel.
Een geweldige boost door die ongeziene comeback en dat liet zien dat we nooit te vroeg ons kopje mogen laten hangen!
Uitslag: Zapa vs. FlySpar = 14 – 12

 

Zondag bracht regen met zich mee en we mochten dit om 9u ’s ochtends al ervaren tegen onze favoriete vrienden van de White Foxes – Andalouse. Er werd zelf gefluisterd dat Mike van de Foxes werd gespot met Jens in Londen om het over tactieken te hebben, maar uiteindelijk bleek het om een plezierreisje te gaan!
Net zoals vorig weekend hadden we geen antwoord tegen hun fysieke paraatheid op de diepe sprints en hoge hucks. Zij hadden ook hun defensie aangepast aan ons spel en hierdoor moesten we opnieuw bijschaven, maar vonden deze keer sneller een antwoord. Het blijft geweldig om te zien hoe de Foxes gegroeid zijn met hun vaste kern sinds vorig jaar en hopelijk kunnen we ze volgend jaar tonen dat wij dat ook kunnen!
Opnieuw een dijk van een match op vlak van spirit en plezier!!
Uitslag: WhiFoxA vs. FlySpar = 15 – 6

 

Next up troffen we de andere ploeg die mee met ons was gepromoveerd. Vorig weekend konden we redelijk vlot afstand nemen van PIXL, maar ze toonden zich dit weekend duidelijk met meer gedrevenheid en meer ervaring. Ook moesten we vanaf nu zonder Sam doorgaan die andere familiale verplichtingen had.
De match ging een lange tijd gelijk op tot we bij half time toch 2 punten voorsprong konden nemen. Helaas was er nadien een ongelukkige botsing in de lucht waardoor handler Jens uitviel en niet meer zou terugkomen. De andere Spartan leken hierdoor hun concentratie kwijt te spelen en op het einde nam PIXL nog de bovenhand.
Uitslag: FlySpar vs. PIXL = 9 – 11

 

Als laatste tegenstander van het weekend mochten we opdraven tegen het leger van JetSet Proschillers. Deze hadden tijdens de ochtend hun eerste winst van de competitie weten binnen te halen en wisten dit gevoel mee te nemen naar onze match. Ondertussen was Jens al richting huis/ziekenboeg en bleven we dus maar met 9 over. Dit bleek te weinig tegen de fittere spelers van de Proschillers. Wij wisten wel ons spel te blijven spelen, maar hadden geen antwoord op hun snelheid.
Uitslag: JetSet Pro vs. FlySpar = 12 – 4

 

Uiteindelijk hebben we ontzettend veel geleerd door deze competitie tegen heel aantal spelers te spelen met tonnen ervaring.
We willen ook de mensen van Brugge bedanken voor de organisatie en het mooie kunstgrasveld waarop we mochten spelen!
Ook weer een ontzettend dikke BEDANKT aan de supporters die komen kijken zijn. Jullie waren mee de reden van onze comeback op zaterdag.

 

Tot volgend jaar!

Een gedachte over “Speeldag 2 Belgische competitie

  1. Proficiat Spartans!
    Altijd een plezier om met jullie te spelen. Hopelijk zullen jullie volgend jaar divisie 5 bereiken en met ons opnieuw spelen.
    Tot binnenkort!
    Bertrand in de naam van de White Foxes

Geef een reactie