Speeldag 1 Belgische competitie (foto)

Afgelopen weekend mochten onze Spartans het nieuwe outdoor seizoen aftrappen in Turnhout.
Door onze prestaties van vorig jaar mochten we deze keer in de voorlaatste (eigenlijk pool 67, maar om verdere verwarring te vermijden houden we het op de voorlaatste) divisie beginnen.

De Spartans aanwezig dit weekend waren: Olivier, Wies, Joa, Sam, Fee, Louanne, Koen, Steve en Jens. Zondag kregen we nog een extra injectie via Gilles en David (echte Spartan, halve SWA).

Starten deden we tegen de jongens en meisjes van de 2e ploeg van Schijnwerpers Antwerpen (SWA). Onze Spartans gingen verschroeiend van start, we speelden zonder complexen en namen al snel een mooie voorsprong. SWA kwam nog even een paar puntjes terug, maar we verloren nooit de focus in defensie en wisten zo hun foutjes af te straffen met snelle counters en mooi uitgevoerde aanvallen. Onze focus stond vanaf de 1ste minuut juist en de spirit zat hoog, zowel bij ons als bij SWA, waarvoor dank!!
Uitslag: FlySpar vs. SWA2 = 14 – 5

 

We hadden vertrouwen geput uit onze eerste match en dit namen we duidelijk ook mee naar de volgende match. Tegenstander van dienst was Freespect Open 2 (vorig seizoen op de 2e speeldag nog een maatje te groot voor onze beperkte ploeg toen). En opnieuw namen we onmiddelijk de leiding, maar Freespect wist terug te komen door mooi samenspel. Het was zo’n wedstrijd waarvan je wist dat ze 2 kanten kon uitgaan. De ploeg die het minste fouten maakte zou de overwinning kunnen claimen. En dat waren deze keer onze Spartans!! Prachtige match, waarvan iedereen ontzettend heeft genoten.

Uitslag: FlySpar vs. FreeO2 = 10 – 8

 

Hierna hadden we 2 uur om te recuperen en dat hebben we ook gedaan. We begonnen onze 3e match tegen Oufti-Kén-ambiance aan een moordend tempo en al snel konden we afstand nemen. We speelden secuur onze punten uit en wisten ze met onze defensie terug te duwen. Het verschil in punten had geen invloed op de sfeer van de match. Het was opnieuwe een bijzonder leuke en sportieve wedstrijd waar de glimlach op de gezichten aan beide kanten enkel groter werd.

Uitslag: Oufti-K-A vs. FlySpar = 4 – 15

 

Onze laatste wedstrijd van de dag voor onze strijders was tegen de mannen en vrouwen van PIXL. Zij werden gesteund door een legioen aan medespelers van FreaXL, die net hun match hadden afgerond. Ondanks de numerieke meerderheid gaven onze Spartans geen blijk van vermoeidheid en namen we opnieuw via mooi samenspel en een strakke defensie een mooie voorsprong. Toen PIXL met een cup begon de verdedigen hadden we even nodig om een antwoord te zoeken, maar dat vonden we toch redelijk snel! En zo eindigden onze Spartans de zaterdag met een 4 op 4!

Uitslag: FlySpar vs. PIXL = 15 – 4

 

Zondag kregen we de hulp van Gilles en David om onze licht verzuurde benen wat op te peppen. Starten deden we tegen KULderZEPken, een redelijk onervaren ploeg maar eenmaal op het veld was hiervan niets te merken. Ze speelden goed mee, maakten mooie punten en wisten ons ook defensief sterk onder druk te zetten. Gelukkig hadden we de dag voordien genoeg vertrouwen opgedaan om het heft terug in handen te nemen. Bij 5-5 was het half-time en dit hebben we ook benut om vanaf nul te starten en terug ons eigen spel te beginnen spelen. We konden een ijzersterke defensie opstellen en speelden onze punten zeer secuur uit.

Uitslag: KULZEP vs. FlySpar = 5 – 10

 

Dan kwam de match waar iedereen al het hele weekend naar uitkeek! Onze vrienden van de White Foxes – Andalouse stonden klaar om ons eens te tonen dat ze op een jaar ontzettend waren gegroeid. En hoe!!

We gingen verder op ons elan en kwam al snel 2-0 voor, maar dan begonnen ze aan een sterke cup-defensie waarbij we in de wind die was komen opzetten geen antwoord op vonden. De 2-0 werd snel 2-9 en een Time-out was meer dan nodig!! Hierna wisten we meer uit hun cup te komen en konden we ze breken, maar ging het vaak fout in de beslissende pas. Ondanks het grote verschil in score was het qua sfeer weer absolute top! We zijn dan ook ontzettend blij dat we samen met hun naar divisie 6 zullen gaan! En dan gaan we proberen om een beter resultaat neer te zetten.

Uitslag: FlySpar vs. WhiFoxA = 3 – 11

 

Als afsluiter van het weekend troffen we de jonge bende van Rochefort. De oudste speler van de ploeg is 17 jaar, maar chapeau met wat voor een mentaliteit deze jongens en meisjes het veld betreden! Door omstandigheden konden ze maar met 6 starten en hebben wij besloten om tot wanneer de rest terug was dit ook te doen.

Ondanks hun jeugdig enthousiasme wisten we opnieuw ons eigen spel te vinden. We speelden mooi samen en ze kwamen slechts enkele keren door onze defensie op snelheid. Opnieuw chapeau voor hun inzet en strijdvaardigheid! Dit is de toekomst van België!!!

Uitslag: FlySpar vs. Roch = 12 – 5

 

Graag bedanken we Zero Gravity voor de mooie velden en de organisatie.
Maar zeker ook onze toeschouwers op zaterdag en zondag!! Jullie zorgen ervoor dat we de pijn even vergeten en dat we onze sport met trots kunnen tonen aan mensen die we graag zien.

Geef een reactie