BUIC dag 2

Speeldag 2 vond afgelopen zondag plaats in Brugge, in het KTA van Sint-Michiels.
Ondanks het feit dat we op een vroeg uur al onze eerste match hadden (9u20) stond de voltallige ploeg al paraat voor gesloten deuren om 8u15.
Ideaal moment om al wat op te warmen op de parking met een paar worpen!!!

De eerste match was tegen de thuisploeg, WannaBeezzz U17, jonge talenten (toekomstige NT-spelers) aangevuld met een paar heel ervaren spelers.
We waren gewaarschuwd (mede dankzij inside info van onze voorzitter) en startten we met een goede focus en een sterke defensie.
De mannen van Brugge waren de betere ploeg, maar we lieten ons niet doen.
En gedurende de hele match konden we de achterstand beperken tot 1 of 2 puntjes.
Net voorbij halverwege konden we zelfs even hopen op een voorsprong, maar dan toonden zij hun klasse en die voorsprong lieten ze niet meer los.
Een heel intense match kwam zo tot een einde. Het was een prachtige opener van de speeldag met 100% inzet, motivatie, respect, spelplezier, spirit en lachende gezichten aan beide kanten.
UITSLAG: FrzBz 3 – FlySpar 10 – 8

Ondertussen waren de mannen van Gentle Rockets toegekomen en konden ze zich al verwachten aan serieus weerwerk van onze kant.
Een volledig zwart legioen stond klaar om hun ervaring te tonen en namen meteen al een voorsprong van 2 punten.
Wij toonden dat we vol vertrouwen uit de eerste match gekomen waren en kwamen niet alleen terug, maar namen ook gewoon zelf een voorsprong van 2 punten.
Het werd dus opnieuw een heel intensieve match en naar het einde toe kwam de ervaring van de Rockets terug naar boven en maakten net voor tijd gelijk.
Echter niemand op of naast het veld had door dat de tijd verstreken was, dus toen de Rockets (na een interceptie) het winnende punt maakte bleek de match dus afgelopen.
Wederom een match om vingers en duimen van af te likken vol spektakel, mooie passes, defensief teamwork, intensieve en lange punten en gigantisch veel respect van beide teams.
UITSLAG: FlySpar – GentR 7 – 8

Hierna hadden we even rust en mochten we een match extra aan de kant zitten. en dit bleek in het begin van onze 3e match echter geen goed gegeven te zijn, want we leken uit ons ritme.
Onze tegenstander uit Antwerpen (Schijnwerpers III) benutte het feit dat wij iets verkrampter van de banken waren gekomen en kon zo ons spel onder druk zetten.
Na een korte time-out om even alles uit ons te schudden en onze hoofden terug in de juiste richting te zetten, konden we afstand nemen.
Maar wel prachtig om te zien hoe de mannen van SWA III alles uit de kast haalden om ons tot het uiterste te duwen.
Het was een leuke en enorm plezante match, met een paar calls die meteen werden uitgesproken (nieuwe indoor regels toch nog altijd niet zo duidelijk) en opnieuw veel respect langs 2 kanten!
UITSLAG: FlySpar – SWA3 11 – 5

Als laatste tegenstander van de dag troffen we de atletische kerels van Flying Penguins Open.
De match was heel evenwichtig en de disc ging mooi heen en weer met af en toe een lang punt wegens prachtige defensieve skills aan beide kanten (op de vermoeidheid die bij beiden kwam opsteken gaan we het niet steken!).
Naar het einde toe konden we toch ons teamspel en ervaring meer en meer benutten en namen we afstand van de Penguins.
Zo eindigden we deze speeldag opnieuw met 2x winst en 2x verlies.
UITSLAG: FlyPO1 – FlySpar 7 – 9

Volgende speeldag blijven we dus opnieuw in Divisie 9 en treffen we de Padawans en Rochefort (dalend uit D8) samen met de Gentle Masters en White Foxes (stijgend uit D10).
Veel succes aan de Rockets en Wannabeezzz in D8 en ook aan de Penguins en SWA in D10!!

THIS IS KORTRIJK. WE ARE FLYING SPARTANS!

Geef een reactie