BUIC Speeldag 2

Vol goeie moed trokken we voor onze 2e speeldag in de indoor competitie richting Leuven in Divisie 8!
Helaas moesten we het zonder Wies, David, Jens en Aster doen, maar gelukkig kwamen wel Joa en Wonne erbij! Dus met Roel, Luc, Koen, Downey, Robin en Gilles kwamen we aan 8 enthousiaste Spartans opdagen!
Onze eerste match was pas de 3e van de reeks, dus we troffen een tegenstander die al een match achter de kiezen had. Dit was UFO Team uit Brussel. Ze grepen ons direct bij het nekvel en we keken al snel aan tegen een achterstand! Jens probeerde zijn teamgenoten vanop de zijlijn wakker te schreeuwen, maar UFO gaf het niet meer uit handen. Ze speelden ervaren uit en we klokten af op een 9-2 verlies.
Maar nog niets was verloren! De volgende match troffen we de jonge spelers van Rochefort. Het was een heel evenwichtige match en halverwege stonden we 5-3 in het krijt. Opnieuw probeerde Jens de Spartans aan te moedigen en deze keer had het een vruchtbaar effect!!! We gingen erop en erover! Het Final point zou ook de winnaar beslissen en daar haalden de Spartans met vertrouwen dat punt binnen. Eindstand 7-8 voor de Spartans!
Ondertussen hadden we wel al door dat we vandaag onze grote jongens konden gebruiken. Er werden veel upsides gegooid waar we vaak geen antwoord op hadden. Maar we pastten ons aan en uit zo’n situaties kan je alleen maar bijleren!
Next up waren onze vrienden uit Divisie 9, Zeulchtimate van Lille. Vorige speeldag hadden we ze in de finale verrast, maar vandaag werden de rollen omgedraaid. Na nog geen kwartier stond het al 9-0 in het voordeel van Zeulchtimate. Even bijkomen, alles op 0 zetten in ons hoofd en hopla het eerste punt was een feit! Ook de spelers van Lille vonden het een prachtig punt. Deze match was alweer een perfect voorbeeld van hoe Ultimate moet zijn! Het was vooral in de laatste worp dat we het lieten afweten, waardoor de 13-1 einduitslag een vertekend beeld geeft. Ook de spelers van Lille prezen ons voor onze inzet en hopen ons snel terug tegen te komen! We wensen ze ook nog veel succes in Divisie 7!
Als afsluiter mochten we tegen de thuisploeg opdraven. Tegen 11 fitte en jonge spelers van Leuven konden we ons goed verweren. Het duurde een kwartier voor er 3 punten op het scorebord stonden. Helaas wel 3-0 voor de Propellers. Ze kwamen met een speciale defensie (die we al op voorhand hadden bestudeerd en met een paar tips van Zeulchtimate hadden we er ook een oplossing voor gevonden) en we konden er een aantal keer doorbreken, maar dan liep het meestal stroef bij de laatste pass. De sfeer werd iets bitsiger en de frustraties bij de Spartans begonnen zich wat op te hopen. Na een prachtig punt konden de frisse jongens van Leuven helaas de voorsprong verder uitdiepen en was het verdict een 8-1 nederlaag en dus ook een degradatie richting Divisie 9.
Maar we mogen met opgeheven hoofd vooruit kijken, we blijven groeien en ook andere teams merken dit op en daar mogen we trots op zijn!
Volgende speeldag dus terug naar Divisie 9 samen met Rochefort, Mule TeamMate, de Black NUTs, SWA en Diabolic Open 2. Hier zullen we weer in het Pool systeem zitten, met 2 onderlinge matchen en dan een pre-semi, semi en finale!
THIS IS KORTRIJK!
WE ARE FLYING SPARTANS!!!

Geef een reactie