BUIC speeldag 1

Onze eerste indoor speeldag ooit zit erop! Het was een super ervaring voor de club. In het begin moesten we nog wat wennen maar al snel wisten we ons aan te passen.

Onze eerste match speelden we tegen Skywalkers.  Een jonge club die thuis speelde. Het was een mooie match waar we al snel de voor- en nadelen van het indoor spelen ondervonden.

De tweede match was tegen de buren uit Rijsel,  Euftimate. In deze match troffen we een fysiek sterker team, met meer ervaring. We waren duidelijk nog niet klaar voor deze zware match! In het begin konden we gelijke voet houden, maar dan nam Euftimate de match over en eindigde zo met 12 punten!

Pipistrelle was onze derde tegenstander. Dit is een zeer getalenteerd junior team. De eerste punten in de match gingen gelijk op. Ze gebruikten hun snelheid en korte wendbaarheid om zo een paar mooie punten te maken. Hun trainer was een grote fan van upside worpen en demonstreerde deze graag. Naar het einde van de match staken we een tandje bij en behaalden zo de overwinning met een score van 5 – 9. Dit team is de toekomst van onze sport en we wensen het junior team veel succes in de toekomst!

De vierde match was tegen de Flying penguins. Dit was de spannendste match van de dag! De uitslag van deze match bepaalde of we volgende speeldag een divisie hoger spelen of niet. Bij de start vonden we moeilijk een antwoord op het spel van De Penguins. Al snel liepen ze uit tot 1-3. Onze motor sloeg aan en we kwamen gelijk op 4-4. Dankzij goeie mandekking en een volledig team die er 100% voor ging, rondden we de match mooi af met 7-5. Go spartans!

De finale was opnieuw tegen Euftimate! We namen een vliegende start en scoorden 3 punten op rij!! De leden van Euftimate schrokken wakker en maakten een mooie comeback. Met een match minder gespeeld hadden ze ook fysiek de overhand. Het resulteerde met een score van 9 – 6. Door hun plaats in de finale stijgen ook zij volgende speeldag een divisie . We kijken dus al uit naar de rematch!

We hebben veel bijgeleerd deze eerste speeldag. Er was een duidelijk verschil tussen ons spel in het begin en op het einde! Als we zo verder blijven groeien, zien we  onze voorzitter op het einde van de competitie misschien wel met groen haar!

 

Resultaat:

Skywalkers VS Flying spartans   3 – 7 WIN

Euftimate VS Flying spartans 12 – 5 LOSS

Pipistrelle VS Flying spartans 5 – 9  WIN

Flying penguins VS Flying spartans 5 – 7 WIN

Euftimate VS Flying spartans 9 – 6 LOSS

Met deze scores zijn we uiteindelijk tweedes geworden en zijn de dus gepromoveerd!!

Divisie 8 here we come!!

This is KORTRIJK, we are FLYING SPARTANS!!!

 

 

 

 

Geef een reactie